Főoldal  Elérhetőségek  Szolgáltatások  Szabályok  Árak  Foglalás  Medertérképek  Facebook  Adatkezelés  ÁSZF

Horgászati szabályzatunk 2-es (nagyhalas) tó


A szabályzat nem ismerete nem mentesít a betartása alól!

1-ES TÓ SZABÁLYZATA       Általános szabályok

Békéshalas felszerelések

- Csak minimum 25-ös vagy a feletti horgászzsinor.

- Elhagyós szerelék

- Etetőkosár, vagy féderkosár használata esetén a kosarat megütköztetni tilos!

- Lábonálló pontybölcső

- Nagyméretű (bojlis) merítőháló


Egyéb rendelkezések

- A horgász köteles napijegyet váltani, ezt a szolgáltatóépületben a halőrnél teheti meg. A napijegy megváltásához érvényes horgászigazolványra van szükség. A horgászigazolványt a napijegy megváltásakor a halőrnél kell hagyni.

- A 2-es (nagyhalas) tóra turista horgászengedélyt nem áll módunkban elfogadni!

- A faházak és sátorozó helyek előzetes foglalása lehetséges.

- Faházas foglalás esetén (a 2-es tónál) a minimum foglalható időtartam 48 óra. A faházak elfoglalási időpontja érkezés napján délelőtt 11 órától, távozás az elhagyás napján reggel 9 óráig lehetséges.
A faházak rendelkeznek saját mosdóval és zuhanyzóval, légkondicionáló berendezéssel, főzőlappal, mosogatóval, hűtőszekrénnyel.

- Sátorhelyes foglalás esetén a minimum foglalható időtartam 24 óra. A helyek elfoglalási időpontja érkezés napján reggel 6 órától, távozás az elhagyás napján reggel 6-ig lehetséges.
A sátorhelyes vendégeink részére a szolgáltatóházban női és férfi zuhanyzó és mosdó található. Sátorhelyes vendégeink által hozott hosszabbítóval áram vételezhető napi 1000 Ft ellenében a halőröknél.

- Ha a horgász az általa foglalt időpontra nem érkezik meg időben és nem jelzi késését, akkor más horgászoknak is kiadhatjuk a helyét, valamint legközelebb nem foglalhat. A helyeket a foglalás időpontja előtt minimum 48 órával lehet lemondani!

- A tónál halőrök és éjjeliőr is tevékenykedik, ők felelősek a szabályok betartatásáért és a felszerelések ellenőrzéséért.

- Halat a tóból elvinni tilos!

- Békéshalas horgászati idő: március 15.- november 15.-ig tart. Ezen idő alatt ragadozó halra horgászni tilos!

- November 15 és március 15 között csak ragadózó halas horgászat lehetséges, békés halra horgászni tilos! Amennyiben a tó befagy és a jég vastagsága megfelelő, lékhorgászat engedélyezett.

- Távirányítós etetőhajó használható.

- Saját csónak használata nem engedélyezett! A tavon behúzásra, etetésre alkalmas csónak bérelhető.

- Csónakból horgászni tilos. Mentőmellény használata kötelező. Csónakban egyszerre csak egy személy tartózkodhat.

- A 2-es tónál a horgászhelyekhez be lehet menni autóval, de ezeket a halőr ellenőrizheti.


A 2-es (nagyhalas) tavi faházak házirendje

- Faházban a dohányzás és a nyílt láng használata tilos!

- A tóban fürödni szigorúan tilos és életveszélyes!

- A horgászházban ügyeljünk a tisztaságra azért, hogy az utánunk jövő sporttársak és önök is - ha legközelebb vendégeink lesznek - minél szebb környezetben tudjanak lakni, horgászni és pihenni.

- Ágyneműt és evőeszközt illetve edényeket nem tudunk biztosítani, azt a vendégnek kell magával hoznia!

- Az épületben a bojler 30l-es űrtartalmú. Ezt figyelembe véve használják a melegvizet. Ha elfogyott, kb. 40-45 perc múlva a bojler újra felmelegített állapotban lesz.

- A mosdókban csak a kihelyezett toalettpapírt használják, egyéb higiéniai termékeket, (pl. kéztörlő, eü. betét) a szemetesbe helyezzék el a dugulások elkerülése érdekében.

- Sáros cipőben a házba ne menjenek be, ezért kérjük, hogy ezeket az előtérben vegyék le!

- A házban lévő eszközöket, klíma, hűtő, kerámialapos főző, zuhany, mosogató, wc, stb. rendeltetésüknek megfelelően használják. Ezek szakszerűtlen használatából bekövetkezett balesetek miatt a vezetőség nem vállal felelősséget.

- A vendégek faházban felügyelet nélkül hagyott értékeiért és a kint hagyott horgászfelszerelésekért felelősséget nem vállalunk!

- Aki csónakot bérel, csak mentőmellényt használva saját felelőségre szállhat vízre. Egy csónakban csak egy személy tartózkodhat.

- Tüzet rakni, bográcsozni, nyílt lángon főzni, szalonnát sütni csak a kijelölt tűzrakó helyen lehet! Megkérünk mindenkit a tűzesetek elkerülése érdekében, hogy szélcsendben, vagy gyenge szélben használják a tűzrakó helyeket. Erős szélben tüzet rakni tilos!

- A ház és a körülötte lévő berendezésekkel és egyéb felmerülő kérdésekkel kapcsolatban keressék telefonon a halőr kollegainkat, akik szívesen segítenek ezek megoldásában.

- Tűz, vagy rosszullét esetén hívják a kifüggesztett segélyhívó telefonszámokat és értesítsék a halőrt, vagy főházban csengessenek be az éjjeli őrnek, mivel a tó kapui éjszaka zárva tartanak!

- A faházban, vagy a benne lévő felszerelésekben keletkezett szándékos károkozásért, a vendégek anyagi felelősséggel tartoznak!

- Távozás előtt kérjük hívják a halőröket, akik ellenőrizni fogják a házak és a felszereléseik állapotát.


Az itt és az általános szabályok oldalon nem szereplő tételekre az Országos Horgászrend szabályai vonatkoznak!


Tisztelt Sporttársak!
Köszönjük, hogy betartják a házirendet és a mi általunk kínált horgászati lehetőséget választották! Érezzék jól magukat és görbüljenek a botok!


Köszönettel: Vezetőség

~ Minden jog fenntartva! (c) Füzespart Horgásztó Kft. 2016- 2021 ~