Főoldal  Elérhetőségek  Szolgáltatások  Szabályok  Árak  Foglalás  Medertérképek  Facebook  Adatkezelés  ÁSZF

Horgászati szabályzatunk 1-es tó


A szabályzat nem ismerete nem mentesít a betartása alól!

Általános szabályok       2-ES (NAGYHALAS) TÓ SZABÁLYZATA

Jegyek meghatározása az 1-es tóra

Felnőtt napijegy
A felnőtt napijeggyel a horgász két bottal, készségenként két-két horoggal horgászhat. A spiccbot is horgászfelszerelésnek számít. Kishal fogására alkalmas 1 x 1 méteres kishalazó hálót is szabad használni. Kettőnél több készség használata tilos. Ez a horgászjog azonnali felfüggesztését vonhatja maga után.

Ifjúsági napijegy
Az ifjúsági horgászjegy kiváltója 14 és 18 év közötti személy lehet. Csak egy horgászbotot használhat, maximum két horoggal. Halat nem vihet el.

Gyerek napijegy
Kiváltója 3 és 14 év közötti személy lehet, felnőtt kisérettel. Csak egy horgászbotot használhat, egy horoggal és minden fogott halat vissza kell dobnia.

Mozgássérült napijegy
A mozgássérült napijegyet azok a sporttársak használhatják, akik mozgássérült igazolvánnyal rendelkeznek. A mozgássérült igazolvánnyal rendelkező horgászok felszerelése és halfogása mindenben megegyezik a felnőtt napijeggyel rendelkező horgászokéval.

Éjszakai jegy
Éjszakai horgászat csak minimum 24 órás foglás esetén lehetséges! Nappali zárás után másnap reggel nyitásig a területről kijárás nincs!

Félnapos jegy
Félnapos jegy csak hétköznap váltható, 6-tól 12 óráig, vagy 12 órától 18-ig érvényes. A többiben mindenben megegyezik a felnőtt napijeggyel.

Súly- és darabkorlátozások

A felnőtt horgászjeggyel rendelkezők, ha szeretnék a halakat a halőrházban kifüggesztett árfolyamon megvásárolhatják. Egy hal maximum 4 kilogramm súlyhatárig vihetnek el. Az ennél nagyobb egyedeket kíméletesen vissza kell helyezni a tóba.


Méret- és egyéb korlátozások

- A tokhal, csuka, süllő nem elvihető, kifogása és fényképezése után a vízbe kíméletesen vissza kell helyezni.

- A ponty legfeljebb 4 kg-os mérethatárig, amur pedig 6 kg mérethatárig tartható meg.

- Ragadozó hal horgászata tilos!

- Szájbilincs használata tilos!

- Compót és aranykárászt megtartani tilos!


Egyéb rendelkezések

- A tavon horgászni nappali jeggyel 6-tól 18-ig, téli időszakban 7-től 16-ig lehet. A nyitvatartási idő nem azonos a horgászati idővel!

- 12 órás éjszakai horgászat nincs! Éjszakai horgászat csak minimum 24 órás foglás esetén lehetséges!

- A horgász köteles napijegyet váltani, ezt a szolgáltatóépületben a halőrnél teheti meg. A napijegy megváltásához érvényes horgászigazolványra van szükség. A horgászigazolványt a napijegy megváltásakor a halőrnél kell hagyni. A horgászat folyamán az elvinni kívánt halakat a napijegyen található fogási rovatba kell beírni.

- A halőrnél horgászeszközök szállítására alkalmas kiskocsi is váltható, amelyet a horgászat befejeztével a tárolóba vissza kell helyezni.

- A horgászat befejezése után a halőrházban az elvinni kívánt halakat be kell mutatni, le kell méretni és a kitöltött napijegyet le kell adni. A halőr ezek után visszaadja a nála leadott horgászigazolványt.

- A halőrházzal szemben az első három horgászhely mozgássérülteknek lett kialakítva. Ezeket a helyeket kérjük számukra szabadon hagyni.

- A faházak stégek és szaletlik előzetes foglalása lehetséges. A területen a szolgáltatóházban női és férfi zuhanyzó található, melyet a több napra ideérkező sporttársak használhatnak.

- A lefoglalt helyeket reggel 7-óráig, más esetekben a foglalási időponttól számított két órán át (este maximum zárásig) tartjuk fent.
Ha a foglaló nem érkezik meg addig, és nem jelzi késését, akkor más horgászoknak is kiadhatjuk azt.
Amennyiben nem érkezik foglalási lemondás a foglalótól és mégsem jelenik meg a kért időpontban, a második alkalom után többé nem foglalhat, csak a helyszínen válthat napijegyet, amennyiben van szabad hely!

- A tónál halőrök és éjjeliőr is tevékenykedik, ők felelősek a szabályok betartatásáért, ezért a horgászok kötelesek az ellenőr kérésére bemutatni a napijegyet és a kifogott halakat. A halőrök észrevételeit is mindenkor kötelesek betartani.

- A dobástávolság nem haladhatja meg a tó közepét.

- Horgászni csak a stégekkel ellátott és a szolgáltatóház felőli oldalon szabad, kivéve a parkoló felöli oldalon elhelyezett úszózós stéget. Itt csak úszóval szabad horgászni. Egyéb esetekben és a Farmer-tó felőli oldalon a horgászat tilos.

- Távirányítós etetőhajó csak minimum 24 órás horgászat esetén használható.

- Csónak használata nem engedélyezett!

- Sátorozni, kempingezni lehet, de ez nem zavarhatja mások közlekedését, ezért érdemes a halőrrel egyeztetni a sátrak elhelyezéséről.

- A pontymatrac használata kötelező!

- Faházas vendégeinknek a murvás főutat elfoglalni és az érkezést-távozást leszámítva autóval a házakhoz ki-be hajtani tilos!


Az 1-es tavi faházakról

Négy faházunk bérelhető. A házakban max. 4 férőhely van. Találhatóak bennük hűtőszekrény, mikrohullámú sütő, fűtés, áram, világítás. Egész napos árnyékban helyezkednek el a horgászhelytől 3-4 m-re.
Mosdó- és zuhanyzási lehetőség a központi szolgáltató házban és a faházak közelében külön épületben igénybe vehető.
Reggel 10-től lehet elfoglalni a házakat és reggel 8-ig kell távozni, a takarítás érdekében.


Az 1-es tavi faházak házirendje

- Faházban a dohányzás és a nyílt láng használata tilos!

- A tóban fürödni szigorúan tilos és életveszélyes!

- A horgászházban ügyeljünk a tisztaságra azért, hogy az utánunk jövő sporttársak és önök is - ha legközelebb vendégeink lesznek - minél szebb környezetben tudjanak lakni, horgászni és pihenni.

- Ágyneműt és evőeszközt illetve edényeket nem tudunk biztosítani, azt a vendégnek kell magával hoznia!

- Sáros cipőben a házba ne menjenek be, ezért kérjük, hogy ezeket az előtérben vegyék le!

- A házban lévő eszközöket, hűtő, mikrosütő stb. rendeltetésüknek megfelelően használják. Ezek szakszerűtlen használatából bekövetkezett balesetek miatt a vezetőség nem vállal felelősséget.

- A vendégek faházban felügyelet nélkül hagyott értékeiért és a kint hagyott horgászfelszerelésekért felelősséget nem vállalunk!

- Tüzet rakni, bográcsozni, nyílt lángon főzni, szalonnát sütni csak a kijelölt tűzrakó helyen lehet! Megkérünk mindenkit a tűzesetek elkerülése érdekében, hogy szélcsendben, vagy gyenge szélben használják a tűzrakó helyeket. Erős szélben tüzet rakni tilos!

- A ház és a körülötte lévő berendezésekkel és egyéb felmerülő kérdésekkel kapcsolatban keressék telefonon a halőr kollegainkat, akik szívesen segítenek ezek megoldásában.

- Tűz, vagy rosszullét esetén hívják a kifüggesztett segélyhívó telefonszámokat és értesítsék a halőrt, vagy főházban csengessenek be az éjjeli őrnek, mivel a tó kapui éjszaka zárva tartanak!

- A faházban, vagy a benne lévő felszerelésekben keletkezett szándékos károkozásért, a vendégek anyagi felelősséggel tartoznak!

- Távozás előtt kérjük adják le a faház kulcsát a halőrházban.


Az itt és az általános szabályok oldalon nem szereplő tételekre az Országos Horgászrend szabályai vonatkoznak!


Tisztelt Sporttársak!
Köszönjük, hogy betartják a házirendet és a mi általunk kínált horgászati lehetőséget választották! Érezzék jól magukat és görbüljenek a botok!


Köszönettel: Vezetőség

~ Minden jog fenntartva! (c) Füzespart Horgásztó Kft. 2016- 2021 ~