Főoldal  Elérhetőségek  Szolgáltatások  Szabályok  Árak  Foglalás  Medertérkép  Facebook  Adatkezelés  ÁSZF

Horgászati szabályzatunk


A szabályzat nem ismerete nem mentesít a betartása alól!

A tavon horgászni nappali jeggyel 6-tól 18-ig, téli időszakban 7-től 16-ig lehet. A nyitvatartási idő nem azonos a horgászati idővel!
12 órás éjszakai horgászat nincs! Éjszakai horgászat csak minimum 24 órás foglás esetén lehetséges!
A horgász köteles napijegyet váltani, ezt a szolgáltatóépületben a halőrnél teheti meg. A napijegy megváltásához érvényes horgászigazolványra van szükség. A horgászigazolványt a napijegy megváltásakor a halőrnél kell hagyni. A horgászat folyamán a kifogott halakat a napijegyen található fogási rovatba kell beírni.

A halőrnél horgászeszközök szállítására alkalmas kiskocsi is váltható, amelyet a horgászat befejeztével a tárolóba vissza kell helyezni.

A horgászat befejezése után a halőrházban a kifogott halakat be kell mutatni és a kitöltött napijegyet le kell adni. A halőr ezek után visszaadja a nála leadott horgászigazolványt.

A halőrházzal szemben az első három horgászhely mozgássérülteknek lett kialakítva. Ezeket a helyeket kérjük számukra szabadon hagyni.

A faházak és stégek előzetes foglalása lehetséges. A területen a szolgáltatóházban női és férfi zuhanyzó található, melyet a több napra ideérkező sporttársak használhatnak.

A lefoglalt helyeket reggel 7-óráig, más esetekben a foglalási időponttól számított két órán át (este maximum zárásig) tartjuk fent. Ha a foglaló nem érkezik meg addig, és nem jelzi késését, akkor más horgászoknak is kiadhatjuk azt.
Amennyiben nem érkezik foglalási lemondás a foglalótól és mégsem jelenik meg a kért időpontban, a második alkalom után fekete listára tesszük és többé nem foglalhat előre, csak a helyszínen válthat napijegyet, amennyiben van szabad hely!

Felnőtt napijegy
A felnőtt napijeggyel a horgász két bottal, készségenként két-két horoggal horgászhat. A spiccbot is horgászfelszerelésnek számít. Kishal fogására alkalmas 1 x 1 méteres kishalazó hálót is szabad használni. Kettőnél több készség használata vagy az előre nem jelzett, előírtnál több hal megtartása tilos. Ez a horgászjog azonnali felfüggesztését vonhatja maga után.

Ifjúsági napijegy
Az ifjúsági horgászjegy kiváltója 14 és 18 év közötti személy lehet. Csak egy horgászbotot használhat, maximum két horoggal, ezzel a jeggyel csak egy nemes halat foghat, 2,5 kg súlyhatárig. Méretkorlátozás alá nem eső halfajokból 1,5 kg halat foghat.

Gyerek napijegy
Kiváltója 3 és 14 év közötti személy lehet, felnőtt kisérettel. Csak egy horgászbotot használhat, egy horoggal és minden fogott halat vissza kell dobnia.

Mozgássérült napijegy
A mozgássérült napijegyet azok a sporttársak használhatják, akik mozgássérült igazolvánnyal rendelkeznek. A mozgássérült igazolvánnyal rendelkező horgászok felszerelése és halfogása mindenben megegyezik a felnőtt napijeggyel rendelkező horgászokéval. Mozgássérült vendégeink a főháztól számított első horgászhelyeket vehetik igénybe, kivéve, ha faházat bérelnek.

Sportjegy
A sportjegy tulajdonosa jogosult a vízterületen két bottal, felszerelésenként két-két horoggal horgászni, de minden kifogott halat kíméletesen vissza kell helyeznie a vízbe.

Éjszakai jegy
Az éjszakai horgászatnál a horgászhelyeket este 18 és 20 óra között el kell foglalni! 12 órás éjszakai horgászat nincs! Éjszakai horgászat csak minimum 24 órás foglás esetén lehetséges! Nappali zárás után másnap reggel nyitásig a területről kijárás nincs!

Félnapos sportjegy
Félnapos sportjegy csak hétköznap váltható, 6-tól 12 óráig, vagy 12 órától 18-ig érvényes. A többiben mindenben megegyezik a teljes sportjeggyel.


Súly- és darabkorlátozások
A felnőtt horgászjeggyel rendelkezők napi két békés halat vihetnek el, maximum 4 kilogramm súlyhatárig. Méretkorlátozás alá nem eső halfajokból az elvihető mennyiség 3 kg, a ragadozó halak nem elvihetőek. Amennyiben a horgász a megengedettnél több halat szeretne elvinni, ezt napi áron megvásárolhatja, de ezt a horgászat megkezdése előtt jeleznie kell a halőrnek.


Méret- és egyéb korlátozások
A tóból 35 cm-nél kisebb pontyot kifogni tilos. A tokhal, csuka, süllő nem elvihető, kifogása és fényképezése után a vízbe kíméletesen vissza kell helyezni. Amennyiben a kifogás során nagyon megsérül (túl mélyre nyeli a horgot) a ragadozó hal, a halőrnél ezeket szíveskedjenek leadni a tó egészségének megörzése érdekében.
A ponty legfeljebb 4 kg-os mérethatárig, amur pedig 6 kg mérethatárig tartható meg.
A csuka és a süllő kizárólag hétköznap és csak pergetve fogható (Letett bottal és kishallal való horgászata tilos!), és az így kihorgászott halat kíméletesen vissza kell engedni.
A felnőtt horgász napi két darab pontyot, összesen 4 kg súlyban vihet el.
A békés halaknál szájbilincs használata tilos!
Compót és aranykárászt megtartani tilos!


Tilalmi idők
1. Csuka, süllő és balin február 1-től április 30-ig nem horgászható!
2. Február 1. és április 30. között a tavon pengetni, villantózni tilos!


Ellenőrzések
A tónál halőrök és éjjeliőr is tevékenykedik, ők felelősek a szabályok betartatásáért, ezért a horgászok kötelesek az ellenőr kérésére bemutatni a napijegyet és a kifogott halakat. A halőrök észrevételeit is mindenkor kötelesek betartani.


Felhívjuk horgászaink figyelmét, hogy tavunkon a pontymatracokat, merítőket, mérlegelő zsákokat, hálókat fertőtleníteni kell a szolgáltató háznál elhelyezett tartályokban, mert csak így engedélyezzük a horgászatot!
Erre az óvintézkedésre azért van szükség, mert több szomszédos megyében fertőzéses megbetegedések tapasztalhatóak, melyek a halak elhullásához vezetnek. Mindenkit kérünk tehát, hogy ennek elkerülése és a tó egészségének megóvása érdekében végezze el ezt a rövid, de fontos műveletet!
A rendelkezést egyébként már több tavon is bevezették.


Általános szabályok

- Erős ittasság vagy randalírozás esetén a halőr a horgászati jog felfüggesztésére szólíthatja fel a horgászt.

- A napijegybe a halfogás után a kifogott hal súlyát és adatait azonnal be kell írni, mielőtt még a készséget a horgász a vízbe visszajuttatná. Ennek elmulasztása is a horgászati jog felfüggesztését eredményezheti.

- A horgászhelyek között minimum 15 méter távolságot kell tartani.

- A dobástávolság nem haladhatja meg a tó közepét.

- Horgászni csak a stégekkel ellátott és a szolgáltatóház felőli oldalon szabad, kivéve a parkoló felöli oldalon elhelyezett úszózós stégeket. Itt csak úszóval szabad horgászni. Egyéb esetekben és a Farmer-tó felőli oldalon a horgászat tilos.

- Távirányítós etetőhajó csak minimum 24 órás horgászat esetén használható.

- Csónak használata nem engedélyezett!

- Sátorozni, kempingezni lehet, de ez nem zavarhatja mások közlekedését, ezért érdemes a halőrrel egyeztetni a sátrak elhelyezéséről.

- Tüzet rakni, grillezni a kijelölt tűzrakóhelyeken, a tűzvédelmi előírásoknak betartásával lehet.

- Éjszakai horgászat esetén a horgászhelyet, stéget külön ki kell világítani.

- A pontymatrac használata kötelező!

- A területen ügyeljünk a tisztaságra!

- Kutya behozható, de a gazda köteles rá ügyelni, hogy az állat ne zavarja a többi látogatót. A kutya ürülékét felszedni kötelező! A kutyát a tóban úsztatni, fürdetni tilos és balesetveszélyes!

- Faházas vendégeinknek a murvás főutat elfoglalni és az érkezést-távozást leszámítva autóval a házakhoz ki-be hajtani tilos!

- Mozgássérült vendégeink a főháztól számított első horgászhelyeket vehetik igénybe, kivéve, ha faházat bérelnek.


A faházakról
Négy faházunk bérelhető. A házakban max. 4 férőhely van, 2 alsó ágyon és fent 2 matracon. Találhatóak bennük hűtőszekrény, mikrohullámú sütő, fűtés, áram, világítás. Egész napos árnyékban helyezkednek el a horgászhelytől 3-4 m-re.
Mosdó- és zuhanyzási lehetőség a központi szolgáltató házban és a faházak közelében külön épületben igénybe vehető.
Fél napra eső foglalás esetén a teljes 24 órás faházfoglalást ki kell fizetni.
Reggel 10-től lehet elfoglalni a házakat és reggel 8-ig kell távozni, a takarítás éredekében.

Az itt nem szereplő tételekre az Országos Horgászrend szabályai vonatkoznak!


~ Minden jog fenntartva! (c) Füzespart Horgásztó Kft. 2016- 2021 ~